Best practice olieopslag

SOLITANK

Vul-, aftap- en rondpompfiltratietank, kortom conditioneringstank.

Met 1 Kleenoil, KF 85, dieptefilter wordt uw olie geconditioneerd op vier manieren:

  1. Wanneer de nieuw aangekochte olie de tank wordt ingepompt (ten behoeve van gewenste opslag en de juiste oliereinheid)
  2. Zodra de olie de tank wordt uitgepompt (liefst in een afgesloten oliekan ter bescherming van omgevingsvuil)
  3. Wanneer de olie wordt rond gepompt in de tank. (extra reinigingsmogelijkheid , zekerheid boven alles)
  4. Door regelmatig te circuleren wordt ook de levensduur, van de toevoegingen, in de olie verlengt.

Met de SOLITANK realiseert u een oliereinheid van 14/9 (ISO 4406) en heeft u een goede startpositie voor uw olie binnen het bedrijf. Op deze wijze laat u geen vuil en water toe in het hydrauliek-/smeeroliesysteem. De SOLITANK voorkomt water, deeltjesvervuiling en oxidatie. De Solitank geeft een kant en klare oplossing voor het realiseren van een nieuwe reinheidsnorm binnen uw bedrijf. Met een juiste oliereinheid bespaart u ongemakken, storingen, misverstanden en geld.

De SOLITANK is een dubbelwandige tank van verzinkt plaatstaal met een kuststof binnenbak (HDPE). Door zijn lage inbouwhoogte kunt u de dieptefilters en indicatoren eenvoudig bereiken. U heeft geen trapje nodig. De SOLITANK is leverbaar in 400, 700, 1000 en 1500 liter tanks. Het Soli-, vul- / rondpomp filtratie gedeelte is ook los leverbaar en eveneens toepasbaar bij oliedrums. De SOLITANK is dubbel geisoleerd en door zijn dubbelwandige tank beveiligd tegen lekkage met ook een visuele indicatie, beschikt over een niveauindicator, silicagel beluchtingsfilter en een elektronisch vulpistool met druppelbescherming (incl. totaliser en een doorstroomteller).

Het dieptefilter van KLEENOIL
De hoge oliereinheid wordt verkregen met het dieptefiltratie element. De dieptefilterelementen worden verkregen uit zuiver naaldvormige, langdradige houtenpulp filtermaterialen. Een NAS 6 klasse of 14/9 volgens ISO 4406 wordt eenvoudig gehaald.. De lange houten pulpvezels absorberen het water als een spons. Het KF 85 element absorbeert tot 1,2 liter water. Ook de slijtage- en oxidatie elementen worden uit de olie gehaald. Het Kleenoil filterelement verwijderd geen additieven uit uw olie.

Bij de SOLITANK wordt slijtage en uiteindelijk schade of stilstand aan de kostbare hydrauliek/smeerolie systemen terug gedwongen. Tijdens het uitvoeren van herstel werkzaamheden vermindert u de kans van verkeerde of vervuilde olie in uw installatie. Met de SOLITANK dwingt u oliereinheid af bij het onderhoudspersoneel. U werkt mee aan het milieu door de olie langer toe te passen en waar mogelijk vaker her te gebruiken.