Diesel bacterie

Diesel bacteriën; het probleem

Operators melden dat 90% van de diesel en brandstof problemen veroorzaakt door vervuilde brandstof dat wil zeggen; vaste vervuiling en water. Diesel vervuiling treft honderden voertuigen en schepen per jaar, meestal met gevolg van verstopping van filters en een hoger brandstof verbruik. Dit kan ook leiden tot beschadiging van hoge druk pompen en injectoren. De reden voor de groei van bacteriën is te wijten aan de aanwezigheid van vocht in de brandstof. Alle brandstof bevat wat water. Onder de normale opslag en behandeling methoden, zullen bacteriën aanwezig zijn in wisselende hoeveelheden. De bacteriën of “bugs” gedijen op de olie / water oppervlak, met behulp van de olie als een voedselbron. Ideale voedingsbodems: warme temperaturen (30-40°C), bijvoorbeeld, hete machinekamers en blootgestelde tankomgevingen.

Wat is bio-besmetting?

Heb je ooit een brandstoffilter vervangen en het zag het er zwart uit? Dit komt doordat de brandstof besmet is, veroorzaakt door microben of ‘brandstof bugs’. Microben in brandstofreservoirs kunnen verwoestend zijn. Verschillende soorten microben leven in brandstoffen. De microben maken gebruik van de mix van brandstof en vocht in de tanks en maken ‘nieuwe bacteriën’, een snel vormende kolonie. Dit is gemakkelijk waar te nemen als zwart slijm of slib en produceert bijproducten, zoals koolstofdioxide en organische zuren die, in aanvulling op het blokkeren van het filter, corrosie veroorzaken in de brandstoftanks en systemen. Deze bijproducten leiden ertoe dat het motorvermogen afneemt, overdreven rookt en een verhoging van het brandstofverbruik met uiteindelijk meer schade. Om het probleem van bacterie groei te voorkomen werd tot nu toe gebruik gemaakt van gevaarlijke en giftige biociden, welke door verscheidene grote oliemaatschappijen verboden zijn als gevolg van de gevaren bij hantering en opslag.

Hoe lost u dit op

Met behulp van Kleenoil Filtration, kunnen de microben in een vroeg stadium worden verwijderd uit de diesel en wordt de belangrijkste voedingsbodem, water verwijderd. Door het regelmatig rondpompen van de diesel door het Kleenoil Filterelement, zal de diesel ook op langere termijn in een goede staat blijven. Hierdoor blijven diesel filters in motoren, schoner en zal het brandstof verbruik verlagen.