Personen Auto’s


De netheid van uw motor vloeistof is cruciaal voor de probleemloze en kosten-effectieve werking van uw motor systeem. Motoronderdelen zijn kostbaar en hebben speciale aandacht nodig wanneer deze vloeistof is geselecteerd en vervolgens gefilterd.

De ISO 4406-code is een erkende standaard in de industrie. Bepaalde aanbevolen reinheid hoeveelheden zijn nodig om de meest efficiënte prestaties van uw systeem te realiseren.

Zodra u uw motor start, begin je het proces van achteruitgang van uw olie. Als de motor loopt, beginnen vuil, slijtage, metalen deeltjes, brandstof, roet en water uw oliesmering en bescherming te verzwakken. Deze schadelijke elementen kunnen worden geëlimineerd door een olie-drain, maar zodra de olie wordt vervangen, begint het verslechteringsproces gewoon weer opnieuw.

We hebben geleerd dat regelmatig olie afvoeren en filter vervangingen nodig zijn om onze motoren en hydraulische systemen te beschermen. De Kleenoil Filtration System, echter, laat ons toe om de tijd tussen de olie afvoeringen te verlengen alsmede het verminderen van de nadelige gevolgen van schadelijke deeltjes in de motor.

Bij normale spin on full-flow filters op uw auto of vrachtwagen stroomt ongeveer 90 à 130 quarts van de olie door het filter media elke minuut. Als gevolg hiervan, de vloeistof stroomt zo snel dat het niet fijn kan worden gefilterd en kan het water niet worden verwijderd. Hoewel het vlies van olie tussen bewegende delen in een motor over het algemeen ongeveer 3 micron is, filteren reguliere oliefilters alleen tussen de 15 en 40 micron.

De Kleenoil filter, is echter een bypass filter dat slechts een klein deel van de totale olie-stroom door een zeer dichte filter media laat lopen op ongeveer 2,5 quarts per minuut. Bij deze snelheid is het mogelijk om deeltjes tot 1 micron te verwijderen en water in zijn geheel te verwijderen; motor slijtage neemt sterk af en olie leven wordt verlengd.

Belangrijkste voordelen voor Personen auto eigenaar

 • Verleng olie levensduur; u hoeft uw olie maar eens per jaar te verversen!
 • Houd olie schoner dan wanneer het gloednieuw uit de fles komt! Derde partij olie analyse test heeft bewezen dat Kleenoil Bypass Filtration Systems de deeltjestelling van bestaande olie kan verminderen tot een niveau dat beter is dan de gloednieuwe olie die u koopt in de winkel … altijd!
 • Vrijwel elimineren van slijtage van de motor
 • Verwijdert alle slijtage veroorzakende deeltjes tot 1 micron in omvang
 • Vermindert de tijd die nodig is voor onderhoud; die 30 minuten olie verversen wordt nu 5 minuten filter vervangen!
 • Verwijdert geen additieve pakket componenten in de olie

Aanbevelingen voor gebruik

Kleenoil Bypass Filtratie kan een waardevolle aanvulling voor een personenauto zijn, indien:

 • u jaarlijk een grote hoeveelheid kilometers aflegt.
 • u een auto heeft gekocht en van plan bent hem meer dan 4 jaar te houden.
 • u gewoon de ultieme bescherming voor uw voertuig wilt en de levensduur van de motor wil maximaliseren.

Voor mensen die op zoek zijn naar Kleenoil Bypass Filtration Systems om te installeren op personenauto’s met kleinere olie-systemen, moeten er een paar overwegingen genomen worden:

 • Bent u nog steeds van plan uw olie elke 5.000 tot 16.000 kilometer te verversen? Als u zich houdt aan die frequentie, zal de Kleenoil Bypass Filtratie Systeem een dure up-front-uitgave die u niet zal toestaan dat u van de volledige voordelen van het systeem profiteert.
 • Leased of koopt u uw auto? Als u leased en u heeft alleen beschikking over de auto / vrachtwagen voor 3 jaar of minder, dan zal het Kleenoil Bypass Filtratie Systeem is waarschijnlijk niet voor zichzelf gaan betalen in waarde aan u.
 • Controleer uw motorruimte en verzeker uzelf van tevoren ervan dat u de ruimte heeft om de Kleenoil Bypass Filtratie System te monteren! Er is ongeveer 13 cm in diameter en 20 cm in hoogte nodig in de motorruimte om het apparaat goed te monteren. Sommige motor compartimenten zijn gewoon te krap en beschikken niet over de nodige ruimte om het systeem te installeren.

Installatie en onderhoud planning voor personenauto’s met Kleenoil systemen

Neem een eerste olie analyse van uw bestaande olie in uw personenauto op het moment van uw normale olieververs interval vóór de installatie van het Kleenoil systeem. Dit geeft u een ijkpunt zodat u iets te vergelijken heeft zodra u uw Kleenoil Bypass Filtratie Systeem heeft geïnstalleerd. Installeer de Kleenoil eenheid op de motor, samen met een olieverversing en een full flow filter vervanging, vervang het Kleenoil bypass filter iedere 20.000 kilometer of zes maanden en vul de olie bij. Neem een olie-monster na 20.000 kilometer en vergelijk het met het eerste monster. Dan, na 1 jaar of 40.000 kilometer, vervang het bypass filter weer, alsook de full flow filter voor de eerste keer. Doe een olie-analyse en vul vervolgens het systeem bij met olie. De olie zal waarschijnlijk goed blijven voor minstens 80.000 tot 120.000 kilometer. De meeste mensen rijden 160.000 mijl of meer op dezelfde olie. Laat de olie-analyse uw peilstok zijn voor het verversen van olie. Als uw TAN / TBN-nummers er nog steeds goed uitzien en de viscositeit en de deeltjesgrootte niveaus binnen spec blijven, kunt u eindeloos dezelfde olie in uw auto houden.

Zien is geloven! Hieronder een aantal olie-analyse verslagen van personenauto’s.

Wearcheck Oil Analysis – 1999 Ford F-350 7.3L Powerstroke Diesel

Kleenoil Filtration Unit Specificaties Tabel

Kleenoil beveelt de Kleenoil Light Duty Filtration Unit aan voor personenauto’s / trucks.
Unit Cartridge
Code Nummer KU16 KF16
Motor Carter Capaciteit Tot 16 Quarts
Wateropslag <0.05% 0.26 liter
Hoogte 160 mm 105 mm
Diameter 120 mm 143 mm
Gebruik Kleinere motoren
Druk Maximale waarde van 10 bar. Deksel koppel is 31 Nm.
Oliedebiet Output niveaus zijn afhankelijk van de viscositeit, temperatuur, en de mate van besmetting en oliedruk.(Regel voor SAE 15W40 olie op 158 ° F en 60psi, zou de doorstroomsnelheid 0,55 gpm tot 0,81 gpm moeten zijn)
Bedrijfs temperaturen Binnen functionele specificaties van de motor, versnellingsbak, en hydraulische olie.
Filtratie Niveau Particulaire besmetting in overeenstemming met BS 5540 deel 4: 1981 en ISO / DIS 4406. ISO 14 / 9 gelijkwaardig aan NAS 1638 klasse 6 – hydraulische olie specificatie.
Castings Vervaardigd van aluminium aan BS 1490 (M) onderworpen aan partij en individuele testen.